Een verander(en)de zorgvraag

Er is sprake van een zwaardere en complexere zorgvraag. Hierdoor ontstaat een toenemende druk op verpleegkundigen. De vraag naar gespecialiseerd verpleegkundig personeel is dan ook groot, maar het aanbod is schaars. Er is dus een andere oplossing nodig.

Functiedifferentiatie

De ervaring leert dat verpleegkundigen veel tijd kwijt zijn aan taken die eigenlijk niet bij de basis van hun dienstverlening behoord. Denk hierbij aan het aanvullen van voorraden, het verschonen van het bed, het uitserveren van eten en drinken en het begeleiden van patiƫnten. Wat nu als deze taken ergens anders belegd worden? Dan komt er tijd vrij, tijd die verpleegkundigen kunnen besteden aan specialistische zorg voor patiƫnten.

Bent u klaar voor de toekomst?

Voortschrijdende vergrijzing, de daarmee samenhangende complexiteit van de zorgvraag en de te verwachten schaarste aan verpleegkundig en verzorgend personeel vragen om een herijking van de beroepenstructuur en de verdeling van de taken en verantwoordelijkheden tussen beroepen en een andere inrichting van de zorgprocessen.

Toekomstige Zorgondersteuning Bent U Al Klaar Hago Zorg E Book Zorgman Kaft
Waar kan ik u mee van dienst zijn?

Heeft u een vraag op het gebied van services rondom het bed? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.